/Πλεονεκτήματα Tandoor
Πλεονεκτήματα Tandoor 2018-08-16T15:06:39+03:00

10 πλεονεκτήματα αυτού του φούρνου

1. Ζουμερό φαγητό. Λόγω του ότι ο χρόνος ψησίματος διαρκεί λιγότερο έτσι διατηρούνται τα υγρά του φαγητού και λόγω της θερμοκρασίας που είναι σταθερή σε όλα τα σημεία του φούρνου.

2. Ο φούρνος Tandoor φτιάχνει υγιεινό φαγητό. Λόγω της σταθερής θερμοκρασίας δεν χάνονται οι βιταμίνες και όλα τα θρεπτικά στοιχεία.

3. Ο χρόνος μαγειρέματος. Για να προθερμανθεί ο φούρνος χρειάζεται περίπου 1 ώρα. Τα λαχανικά είναι έτοιμα σε 3-5 λεπτά. Τα ψάρια είναι έτοιμα σε 10-12 λεπτά. Το κοντοσούβλι έτοιμο σε 10-15 λεπτά. Το κοτόπουλο ολόκληρο σε 25-30 λεπτά. Αν θέλουμε κρούστα στα κρεατικά μας ανοίγουμε το πάνω και κάτω καπάκι 2 λεπτά πριν το κρέας είναι έτοιμο.

4. Το φαγητό δεν πρόκειται να καεί (μαυρίσει). Λόγω του ότι δεν υπάρχει φωτιά αλλά ο πυλός του φούρνου είναι προθερμασμένος.

5. Όταν ψήνουμε το φαγητό χρειάζεται να ελέγχουμε μόνο το χρόνο ψησίματος και όλα τα άλλα τα φτιάχνει το Tandoor μόνο του.

6. Ψήσιμο σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ούτε το κρύο ούτε ο αέρας επηρεάζει τις μαγειρικές του ικανότητες.

7. Ποικιλία φαγητού. Με το Tandoor μπορείς να ετοιμάσεις 40 είδη φαγητών. Το Tandoor μαγειρεύει ψάρι, κρέας, πουλερικά, λαχανικά και φρούτα.

8. Λιγότερα ξύλα. Στη ψησταριά τα ξύλα καίγονται πιο γρήγορα από ‘τι στο Tandoor διότι περνάει ελεύθερα ο αέρας. Για αυτό το λόγο με το Tandoor χρειαζόμαστε 3-4 φορές λιγότερα ξύλα.

9. Απεριόριστη προθεσμία χρήσης. Η κατασκευή του είναι χειροποίητη.

10. Είναι ένα καλό δώρο για άντρες γιατί είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Πέραν της χρησιμότητας του είναι και ένα πανέμορφο διακοσμητικό.